Voorjaarscompetitie van start!

Vandaag gaat de voorjaarscompetitie van start. Landelijk spelen maar liefst 30.032 teams mee. Bij de NTC gaan er 65 senioren en 13 jeugd-teams de baan op.

Wij wensen iedereen veel plezier en mooie, sportieve wedstrijden!

Nieuw dit jaar is dat in alle dubbelpartijen verkort spelen geldt. Dit houdt in dat de eventuele derde set vervangen wordt door een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil). Bij 40-40 wordt gewoon voordeel/nadeel gespeeld. Uitzondering hierop is de vrijdagavondcompetitie. Op deze avond wordt, net als eerdere jaren, compact gespeeld: Beslissend punt bij 40-40 en derde set een wedstrijdtiebreak.

Ook nieuw is dat de regels omtrent het invallen van spelers versoepeld zijn. Hierover kan je meer lezen op centrecourt.nl. Heb je invallers nodig, stem dit dan wel even af met de Technische Commissie. Zij weten precies wat mag en wat niet en wie er op de reservelijst staan.

Inmiddels is de MijnKNLTB-app up-to-date en kan je jouw competitieteam en speelschema hierin weer opzoeken.